Ungdomsboliger i København

» Få tag over studielivet

Vi har omkring 150 ungdomsboliger, fordelt på 1 og 2 rums boliger.

Ungdomsboliger hovedsageligt beliggende i København

Vi har omkring 150 ungdomsboliger, fordelt på 1 og 2 rums boliger. Hovedparten af disse ungdomsboliger er beliggende i København, VIBO har dog også ungdomsboliger i Nordsjælland. 

For at være berettiget til at få tilbudt en ungdomsbolig, forudsætter dette, at du er optaget eller skal påbegynde en anerkendt uddannelse, som er SU-berettiget, eller at du er omfattet af en uddannelsesaftale/lærlingekontrakt. Der kan også være mulighed for en ungdomsbolig eller en studiebolig, hvis der er tale om en EGU eller STU. 

Hvis du vil skrive dig op til ungdomsbolig — klik her!

Når du har boet i din ungdomsbolig i 1 år, har du oprykningsret til familieboliger. Det betyder, at det er lettere for dig at få en familiebolig i VIBO. Se mere om familieboligerne, og om de muligheder der er for at søge en familiebolig på — klik her!

Der kommer flere ungdomsboliger!

Københavns Kommune og boligorganisationerne i kommunen er gået sammen om at ommærke ca. 650 ældreboliger til ungdomsboliger. 

Aftalen indebærer, at 115 ældreboliger med et bruttoareal på mellem 50 og 65 m2 ommærkes til ungdomsboliger i afd. 820 Fogedgården på Nørrebro, i perioden fra den 1. januar 2016 - 31. december 2025. Ældreboliger, som ommærkes til ungdomsboliger, vil modtage ommærkningsbidrag. 

Læs mere om afdelingen afd. 820 Fogedgården – klik her! 

Afd. 115 – Landskronagade – Østerbro

11 stk. supplementsrum har fået eget køkken, og vil ved fraflytning blive ommærket til ungdomsboliger. 

Læs mere om afd. 115, Landskronagade — klik her!

Find roen i en ældrebolig

Vi giver studerende lov til at flytte ind i udvalgte ældreboliger. Ungdomsboliger og studieboliger er en stor mangelvare i København. 

Hvis du som studerende ønsker at blive skrevet op til en ældrebolig, skal du kontakte vores udlejningsafdeling. 

Klik her!, hvor du kan læse mere om ældreboliger, som udlejes til studerende i VIBO og andre boligorganisationer.