Fogedgården på Nørrebro. Mindre boliger i fredet byggeri.

Mellemstor afdeling med fokus på studerende, små familier, ældre og personer med handicap.

Afdeling 820

Fogedgården består af 188 boliger med 1-2 værelser. Den historiske ejendom er opført i 1943 og tegnet af den berømte arkitekt Kay Fisker. Fisker var fortaler for den bløde danske variant af funktionalismen, og arkitektens signatur kan endnu ses i bygningernes særlige byggestensmosaik, der blander gule og røde sten til simple og smukke mønstre.

Ejendommen består af  fire blokke med i alt 17 opgange, hvor alle på nær to er udstyret med elevator. Lejlighederne bebos af studerende, af små familier, ældre eller visiteres til personer med handicap. Afdelingen råder over sit eget festlokale med nye møbler og stort fælleskøkken.

Bestyrelsen gør meget ud af at lave arrangementer for beboerne, der løbende inviteres til fællesspisning, skovture og meget andet.  Til daglig finder beboerne selv sammen omkring bænkene under de høje træer i gården. Uden for er der ikke langt til indkøb på Jagtvej og Tagensvej, og har man lyst, kan man spadsere over i Fælledparken på 10 minutter.

En del af boligerne tildeles på baggrund af visitation fra Københavns Kommune. Kontakt kommunen for at høre nærmere om tildelingskriterier.

Afd. 820, Fogedgården hjemmeside. Klik her!