Rundt om Vibeengen

Vaskerier

 

Vaskemaskiner størrelse "Large"

De hurtigcentrifugerende vaskemaskiner i FS-serien er konstrueret i en kvalitet, hvor hver eneste detalje er forstærket og overdimensioneret. Maskinerne er til dem der ønsker vaskemaskiner i en kompromisløs klasse uden sidestykke.

FS-serien er kendetegnet ved en overdimensioneret konstruktion og et stilrent design udført i rustfrit stål. Maskinerne er velegnede overalt, hvor der er behov for professionel vask, uanset hvor ofte maskinerne skal køre.

Skånsom vask
Ethvert vaskeprogram på maskinerne er nøje tilpasset de forskellige vaskesymboler der forefindes på vaskeanvisningen i tøjet. Som en ekstra finesse har maskinerne programmer specielt udviklet til håndvaskbare tekstiler så som uld. Det betyder at tøjet nu kan vaskes mere skånsomt i maskinen end i hånden.

Fordele og udbytte
Ved valg af FS-maskiner får brugerne meget stærke vaskemaskiner. De har et stort og brugervenligt greb, er lette at betjene, har et lavt energiforbrug og ekstra lang holdbarhed. Maskinerne er meget driftssikre, hvilket giver få driftsstop og lave reparationsomkostninger.

T9 er en mellemstor tørretumbler i en kompromisløs høj kvalitet. Den matcher ethvert behov i fællesvaskerier, industrier og øvrige steder, hvor behovet er en tumbler, der er skånsom, hurtig og energirigtig.

Designet af alle funktioner er meget brugervenlige, idet tumbleren er udviklet til drift i vaskerier med mange brugere.

Standardudstyr og funktioner

 • Meget kraftig konstruktion med bl.a. ophæng af tromle i ægte hovedleje. Høj driftssikkerhed og lang levetid.
 • RADAX®airflow, unikt lavt energiforbrug, høj effektivitet, optimal varmeoverførsel og minimal belastning af tøjets fibre.
 • Fuldelektronisk ECT-styring i det klassiske,
  brugervenlige Nortec design.
 • Højglanspoleret rustfri ståltromle giver minimal slid på tøjets fibre.
 • Titanium-look skinplate kabinet i tidløst design og med minimal vedligeholdelse.
 • Brugervenligt fnugfilter gør det nemt for
  enhver at rense fnugfilteret.
 • Ekstra stor døråbning i perfekt arbejdshøjde, gør det nemt at fylde og tømme tumbleren.
 • Indvendig isolering giver meget lavt lydniveau og optimal varmeudnyttelse.

Reserver din vasketur online

Med de nye vaskerier er det nu også muligt at reservere vasketid online over nettet: 
Følg linket: http://www.e-vaskeri.dk/
Når i kommer ind i programmet, vælger i enten vaskeriet:
Boligforeningen Vibo, Engvej 13 F
eller
Boligforeningen Vibo, Engvej 29 F
skulle i have problemer med Password, skal i kontakte ejendomskontoret.

Værested

Værestedet på 1. sal i selskabslokalerne.

Beboerne besluttede på et afdelingsmøde, at etablere et Værested for afdelingens beboere.

Værestedet er skabt for at fremme det sociale engagement i afdelingen. Med dette tiltag, er der etableret nogle rammer, der forhåbentlig kan være med til, at det sociale liv i Vibeengen vil udvikle sig.

Det er naturligvis vigtigt, at alle beboere i Vibeengen får mulighed for, at deltage ved de forskellige aktiviteter, og derfor er der også nogle regler og retningslinjer man skal følge, hvis man ønsker at låne lokalet.

Det koster ikke noget, at låne lokalet. Udgifter, vedligehold samt indkøb af diverse inventar mm. bliver afholdt af indtægterne fra udlejningen af selskabslokalerne.

Kontakt bestyrelsen på bestyrelsen@vibo.dk hvis i har ønske om at låne lokalet.

MVH

Bestyrelsen

Reglement for brug af Værested

Det er naturligvis nødvendigt, at have nogle klare regler for brug af lokalet.

Det er bestyrelsen der efter beboernes mandat på afdelingsmødet i 2013, fik til opgave at udfærdige et reglement.

Værestedet kan benyttes i tidsrummet Mandag - Torsdag fra klokken 10.00-21.00

Værestedet har til formål, at fremme det sociale liv i Vibeengen.

Værestedet er for Vibeengens beboere.

Værestedet er gratis at låne.

Enhver ansøgning om brug af værestedet, skal sendes skriftligt til afdelings bestyrelsen på mail: bestyrelsen@vibo.dk

Det er bestyrelsen der godkender samtlige aktiviteter i Værestedet.

Enhver aktivitet skal efter bestyrelsens godkendelse, slås op ved opslag i opgangene, eller på afdelingens hjemmeside (Kontakt bestyrelsen for dette)

Alle beboere skal have mulighed for at deltage ved de enkelte aktiviteter.

Der bliver ved godkendelse af aktiviteten og ved udlevering af nøgle, udfyldt en "låne kontrakt" hvor ansøger påtager sig ansvaret for lokalet og inventar.

Ansøger har ansvaret for rengøring af lokalet.

Er der sket skade eller mangler inventar er det ansøgeren der har erstatningspligten. 

Nøglen skal afleveres senest dagen efter aktiviteten, eller efter aftale med bestyrelsen.

Bliver ovenstående ikke overholdt, vil ansøger være "afskåret" fra fremtidig leje muligheder for beboerhuset. 

Metro

Vibeengen ligger centralt placeret mellem 2 metro stationer (Øresund & Amager Strand). På få minutter kan man stå i centrum af København og ligeledes i Københavns Lufthavn. 

Strækninger

Se alt om metro strækninger priser mm: http://www.m.dk/

Amager Strand

Amager Strand er Københavns største strand ud mod Øresund. Amager Strand består af stranden langs Amager Strandvej, en lagune, en ø og parkerne 10-øren og 5-øren. Øen er 2 kilometer lang og lagunen er 400 meter på det bredeste sted – det er 4,6 kilometer badekyst og plads til masser af aktiviteter.

Ude på strandøen ligger strandstationerne 1,2,3 og 5. Det er små betonbygninger med faciliteter som toiletter, brus, handicapfaciliteter og kiosk. Taget på strandstationerne kan også bruges til udkigssted.

Den nye ø er opdelt, så den nordlige ø er formet som et landskab med klitter, mens den sydlige del er anlagt som park. Hele Amager Strand er fredet som et rekreativt område,

Der har været badestrand her på Amagers østkyst siden 1930érne, og den nye strand er anlagt i perioden fra maj 2004 til august 2005.

Ved øens nordlige del er badeanstalten Helgoland genopført. Det er Kultur- og Fritidsforvaltningen der har stået for genopførelsen, og Team Bade der står for driften af det nye badeanlæg.

Amager Strand har været igennem en helt fantastisk forvandling, nedenunder vil i kunne læse lidt om historien før den nye strand.

Oprindeligt lå hele Amagers Østkyst som et sumpet område, der med mellemrum blev delvist overskyllet. I 1780 anlagde militæret Krudttårnsvej, som nu er Amager Strandvej. Den nuværende kyst blev skabt gennemopfyldninger med formuldet dagrenovation og almindelig sand og opfyldningsmateriale.Interessen for at bruge kysten til rekreative formål voksede i 1920érne og 1930érne og i 1927 overtog kommunen Amager Strandvej og kysten.  I 1934 blev kysten mellem Øresundsvej og Kastrup Fort anlagt som sandstrand. I 1949 blev Femøren og Tiøren lavet til parker og den sidste del af kysten mellem Italiensvej og Øresundsvej kom til.

Det rekreative liv langs kysten udviklede sig løbende gennem denne periode. Badeanstalten Helgoland blev bygget i 1915 og i den nordlige del kom der lystbådehavn, bådebroer, haveforeninger og fiskeriforeninger. Amager Strandpark blev fredet som rekreativt område i 1969.

Der var dog problemer med at få sandet til at blive liggende, det blev ført til havs af strøm og højvande. I årene 1934 til 1948 blev der kørt 95.000 m3 sand på kysten for at opretholde badestranden.

I 1949 til 1962 lagde man en spunsvæg til at holde på sandet. Spunsvæggen kan stadig ses langs den gamle kyst. Der blev fortsat opfyldt med sand, men intet hjalp for alvor og de første overvejelser om en helt ny strand med bedre badeforhold opstod.

Rengørings selskab

Afdelingen benytter rengøringsfirmaet Anders Andersen.
I 2011 skiftede vi firma, og det har vi ikke til nu fortrudt. Det med rengøring kan være et til tider omdiskuteret emne, da det er noget vi alle ligger mærke til, når vi kommer ind i en opgang.Anders Andersen er et stort firma, som kan håndterer sådanne opgaver.
Den ugentlige rengøring foregår hver onsdag, og man skal derfor huske at tage sin måtte ind om morgenen.
Bestyrelsen vil meget gerne have besked om eventuel mngelfuld rengøring, så vi kan få fulgt op på dette.
På dette link kan man se lidt mere om Anders Andersens Rengøring: www.aaren.dk
Venlig hilsen
Afdelingsbestyrelsen

Tema møde

test