Ungdomsboliger i København

» Få tag over studielivet

Vi har omkring 150 ungdomsboliger, fordelt på 1 og 2 rums boliger.

 

Ungdomsboliger hovedsageligt beliggende i København

Vi har omkring 150 ungdomsboliger og studieboliger, fordelt på 1 og 2 rums boliger. Hovedparten af disse ungdomsboliger er beliggende i København, VIBO har dog også ungdomsboliger i Nordsjælland.

For at være berettiget til at få tilbudt en ungdomsbolig eller en studiebolig, forudsætter dette, at du er optaget eller skal påbegynde en anerkendt uddannelse, som er SU-berettiget, eller at du er omfattet af en uddannelsesaftale/lærlingekontrakt. Der kan også være mulighed for en ungdomsbolig eller en studiebolig, hvis der er tale om en EGU eller STU.

Vi tager hensyn til ansøgere, som er studieaktive og som opfylder et særligt socialt kriterium. Dette kan være lige fra, at man har min. 100 km eller mere (hver vej) fra sin bopæl til uddannelsesstedet, at man er fysisk handicappet, til at man har et særlig akut boligbehov.

Hvis du vil skrive dig op til ungdomsbolig - klik her! 
Når du har boet i din ungdomsbolig i 2 år, har du oprykningsret til familieboliger. Det betyder, det er meget lettere for dig at få en familiebolig i VIBO.

Der kommer flere ungdomsboliger!

Københavns Kommune og boligorganisationerne i kommunen er gået sammen om at ommærke ca. 650 ældreboliger til ungdomsboliger.

Aftalen indebærer, at 115 ældreboliger med et bruttoareal på mellem 50 og 65 m2 ommærkes til ungdomsboliger i afd. 820 Fogedgården på Nørrebro, i perioden fra den 1. januar 2016 - 31. december 2025.

Ældreboliger, som ommærkes til ungdomsboliger, vil modtage ommærkningsbidrag. Dette betyder, at huslejen for en ommærket ungdomsbolig vil blive 800 kr. - 1.000 kr. lavere end den nuværende husleje.

Læs mere om afdelingen – klik her!

- Afd. 115 – Landskronagade – Østerbro

11 stk. supplementsrum har fået eget køkken, og vil ved fraflytning blive ommærket til ungdomsboliger.

Læs mere om afdelingen – klik her!

Find roen i en ældrebolig

Vi giver studerende lov til at flytte ind i udvalgte ældreboliger. Ungdomsboliger og studieboliger er en stor mangelvare i København. I samarbejde med Københavns Kommune er fem boligorganisationer, heri blandt VIBO, gået i samarbejde om at tilbyde studerende adgang til udvalgte ældreboliger.

Boligerne ligger i grønne områder og er på 1-2 værelser. Huslejen er ca. 5.000 kr. om måneden (inkl. vand og varme), og du har mulighed for at søge boligstøtte. Alle boliger er udstyret med gode bad- og køkkenfaciliteter og har ofte en størrelse, så der også er plads til kæresten.

Hvis du som studerende ønsker at blive skrevet op til en ældrebolig, skal du kontakte vores udlejningsafdeling.

Læs mere om mulighederne og aktuelle tilbud på hjemmesiden - klik her!